Youtube kanal

YouTube-logo-full color

Biografija H.P.Gero

Hrvoje Podobnik r. 29.10.1980g.u Požegi. Glumio je u Požeškom kazalištu između ostaloga i u predstavi „Alan Ford“ . Predsjednik je udruge "Gerger film"koja se bavi nezavisnim filmskim radom. Snimio osam kratkometražnih filmova, jedan dugometražni dokumentarni i jedan kratki dokumentarni. Sam piše scenarije i režira svoje filmove te uglavnom i glumi u njima, vodi scenarističke radionice u Požegi.

 

Sa svojim filmovima nastupio je na mnogo festivala od kojih se izdvaja sudjelovanje na "Danima hrvatskog filma" 2012 s filmom "Blagoje2", "Danima hrvatskog filma" 2014 i Mpumalanga short film festival (Južna Afrika) sa filmom „Čik Boris protiv mučke đubradi“, BATFF (Nizozemska) sa srednjometražnim filmom „Vinko“.
Od nagrada se izdvaja treće mjesto te nagrada publike na
Reviji jednominutnih filmova "Crominute" te nagrada publike na Pulskom festivalu s filmom "Bez računa se ne računa". Film "Čik Borris protiv mučke đubradi 3" je osvojio „Zlatnu motorku“u kategoriji borilačkih filmova na "Trash film festivalu" 2013.g. u Varaždinu te nagradu organizatora na festivalu smijeha FIFES 2014. Stil mu je osebujan i prepoznatljiv a najbolji opis njegovoga rada dao je član žirija na "Trash film festivalu" obrazlažući
dodjelu nagrade: „Iznimno zalaganje autora i glumaca u filmu. Odlična forma kratkog igranog filma u kojem je autor točno prenio stanje društva u kojem danas živimo, i to na vrlo satiričan način. Svoj satiričan pristup autor je primijenio u svakom segmentu realizacije filma: glume, šminke, kostimografije i maske.“
Napisao je kazališni teks "Kućni pritvor" od kojeg je nastala profesionalna kazališna predstava u požeškom kazalištu. U predstavi je glumio glavnu ulogu.

Polaznik filmskih radionica:
2003. : KKZ scenarij, režija, montaža
2013. : Scenaristička radionica, TV serija. Voditelj Sanja Kovačević
Ljetna škola pisanja u Staroj Sušici. Scenarij. Voditelj Sanja Kovačević
2014. : Radionica dokumentarnog filma. Voditelj Damir Čučić.
Scenaristička radionica. Voditelj Velimir Grgić.
2015. :Škola medijske kulture Ante Peterlić.
2016.: Scenaristička škola Palunka. Voditelji Jasmina Kallay i Uroš Živanović

Filmografija:
2010. : Blagoje
Čik Boris protiv mučke đubradi
2011.: Čik Boris protiv mučke đubradi 2
Blagoje 2
2013.: Čik Boris protiv mučke đubradi 3
Bez računa se ne računa
2014: Vinko
Igraj i ti… 2017: Vjerni Lesi
2018: Marinko
Kazalište:
2015-2017... polaznik glumačkog studija "Kubus" iz Zagreba gdje uči tehnike glume i improvizacije.
2017: Napisao tekst, producirao predstavu i glumio glavnu ulogu u profesionalnoj kazališnoj predstavi "Kućni pritvor"

hrvoje podobnik gero

Sponzori

sponzori

logo iq 2

logo iq 2

Please publish modules in offcanvas position.