Youtube kanal

YouTube-logo-full color

Biografija

Hrvoje Podobnik r. 29.10.1980g.u Požegi. Nekoliko godina glumio je u Požeškom kazalištu između ostaloga i u predstavi „Alan Ford“ gdje je igrao Bob Rocka te priskrbio velike simpatije požeške publike koja ostaje vijerna njegovom radu da danađnjih dana.

Predsjednik je udruge "Gerger film" koja se bavi nezavisnim filmskim radom. Snimio osam kratkometražnih filmova. Sam piše scenarije i režira svoje filmove te uglavnom i glumi u njima, vodi scenarističke radionice u Požegi. 
Sa svojim filmovima nastupio je na mnogo festivala od kojih se izdvaja sudjelovanje na "Danima hrvatskog filma" 2012 sa filmom "Blagoje2", "Danima hrvatskog filma" 2014 i Mpumalanga short film festival (Južna Afrika) sa filmom „Čik Boris protiv mučke đubradi“, BATFF (Nizozemska) sa srednjemetražnim filmom „Vinko“.

Od nagrada se izdvaja treče mjesto te nagrada publike na Reviji jednominutnih filmova "Crominute" te nagrada publike na Pulskom festivalu  sa filmom "Bez računa se ne računa". Film "Čik Borris protiv mučke đubradi 3" je osvojio „Zlatnu motorku“u kategoriji borilačkih filmova na "Trash film festivalu" 2013.g. u Varaždinu te nagradu organizatora na festivalu smjeha FIFES 2014.

Stil mu je osebujan i prepoznatljiv a najbolji opis njegovoga rada dao je član žirija na "Trash film festivalu" obrazlažući dodjelu nagrade: „Iznimno zalaganje autora i glumaca u filmu. Odlicna forma kratkog igranog filma u kojem je autor točno prenio stanje društva u kojem danas živimo, i to na vrlo satiričan način. Svoj satiričan pristup autor je primijenio u svakom segmentu realizacije filma: glume, šminke, kostimografije i maske.“


Filmografija:

2010: Blagoje, Čik Boris protiv mučke đubradi
2011: Čik Boris protiv mučke đubradi 2, Blagoje 2
2013: Čik Boris protiv mučke đubradi 3, Bez računa se ne računa
2014: Vinko, Igraj i ti…

Sponzori

sponzori

logo iq 2

logo iq 2

Please publish modules in offcanvas position.